Jadłospis 22 – 26 kwietnia
Śniadanie | 2 śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|---|
Poniedziałek | Kasza manna na mleku z sokiem malinowym i suszonymi śliwkami, Pieczywo mieszane, pasta z czerwonej soczewicy z twarogiem, Herbata z cytryną ALERGENY: gluten, mleko | Arbuz | Barszcz czerwony z ziemniakami, Risotto z mięsem wieprzowo-wołowym i jarzynami, Kompot śliwkowy ALERGENY: gluten, mleko, seler | Ciastka zbożowe bez cukru, sok gruszkowo-jabłkowy tłoczony na zimno ALERGENY: gluten, jaja |
Wtorek | Pieczywo mieszane, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, Herbata owocowa ALERGENY: gluten, mleko | Jabłko | Krupnik zabielany z warzywami, Ziemniaki, udka z kurczaka, fasola szparagowa zielona z bułką tartą, Kompot wieloowocowy ALERGENY: gluten, seler, mleko | Jogurt naturalny z awokado, maca razowa, winogrono białe, herbata zielona ALERGENY: gluten, mleko |
Środa | Pieczywo mieszane, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, Herbata z cytryną ALERGENY: gluten, mleko, jaja | Pomarańcze | Żurek z kiełbaską i ziemniakami, Naleśniki z twarogiem i musem malinowym, Kompot wiśniowy ALERGENY: gluten, mleko, seler, jaja | Surówka owocowa, biszkopty, kakao ALERGENY: gluten, mleko, jaja |
Czwartek | Pieczywo mieszane, masło, szynka wieprzowa, serek biały, ogórek kiszony, Herbata owocowa ALERGENY: gluten, mleko | Melon | Rosół z makaronem i warzywami, Kasza gryczana, bitki wieprzowe, buraczki, Kompot truskawkowy ALERGENY: gluten, seler, jaja | Szarlotka własnego wypieku, Mleko ALERGENY: mleko, gluten, jaja |
Piątek | Pieczywo mieszane, masło, pasta z tuńczyka, pomidor, Herbata z cytryną ALERGENY: gluten, mleko, ryba | Gruszka | Zupa krem serowy z groszkiem ptysiowym, Ziemniaki, jajko sadzone, mizeria z jogurtem, Herbata z pomarańczą i goździkami ALERGENY: seler, mleko, jajo, gluten | Chałka z miodem, banan, woda z sokiem malinowym i cytryną ALERGENY: gluten, mleko, jaja |